NL

Zo werkt het

Wij zijn de zelftestspecialisten – daar weten we alles van

Veel mensen willen weten hoe je jezelf met producten van Quicktest test. Hier kun je lezen hoe het werkt.

Onze CE-gecertificeerde testen voer je zelf uit en de uitslag krijg je altijd binnen enkele minuten. Je hoeft dus geen bloed of urine naar een laboratorium op te sturen. In de medische wereld heet dit IVD (In Vitro Diagnose), wij noemen het 'test jezelf, dan krijg je direct antwoord'. De testen werken ongeveer zoals gewone zwangerschapstesten. Dit type testen en techniek wordt dagelijks gebruikt bij huisartsen en in ziekenhuizen. Het is dus een beproefde techniek.

Onze testen geven een positieve of negatieve uitslag, dus geen hoeveelheden van bepaalde stoffen of waarden. Wij hebben er wel gekozen voor grenswaarden die je veiligheid bieden. Op die manier geeft de test nooit een negatief antwoord als het resulaat dicht bij de positieve grenswaarde ligt. Dit is voor je eigen veiligheid. Lees verderop meer over een vals negatieve en vals positieve uitslag.

Maar hoe werkt het?

Voor onze testen heb je urine of bloed nodig. De vloeistof, of het nu bloed of urine is, komt in contact met een testcassette of een teststrip. Er vindt een reactie plaats en de test geeft vervolgens een positieve of negatieve uitslag. Alles wat je nodig hebt, zit in het pakket.

Zo ga je te werk als je bloed nodig hebt

(Lancet voor een prik in de vinger is inbegrepen)

1. Prik in je vinger
2. Doe wat bloeddruppels in de testcassette
3. Lees het resultaat af

Zo ga je te werk als je urine nodig hebt:
1. Urineer in een proper bekertje.  2. Houd de Teststrip in de urine.  3. Lees het resultaat af.

Betrouwbaarheid

Onze testen zijn betrouwbaar. Voor een goed begrip van betrouwbaarheid moet je weten dat het testlaboratorium, dat IVD-testen evalueert, ervan uitgaat de gebruiker fouten maak. De gebruiker leest bijvoorbeeld het testresultaat te vroeg of te laat af, of gebruikt te veel of te weinig urine of bloed, of een test geeft een positieve uitslag maar is eigenlijk negatief (dit is een zeer belangrijke functie die we verderop nader beschrijven). Desondanks variëren onze testen van 94% tot 100% zekerheid.

Positief vals en negatief vals

Het komt voor dat een test een positieve uitslag geeft maar eigenlijk negatief is. Dit wordt positief vals genoemd en is een ingebouwde veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat een test altijd een positieve uitslag geeft als het resultaat dicht bij een grenswaarde ligt. Op die manier kan een meer nauwkeurige controle worden uitgevoerd door medisch personeel.
Wat absoluut vermeden moet worden, is een negatief valse uitslag. Dat betekent dat een test een negatief resultaat geeft hoewel het eigenlijk positief is. Dit is bijzonder ernstig bij bepaalde testen zoals borrelia, schildklier, prostaat, maar ook zwangerschap e.d.
Wij kunnen er trots op zijn dat onze testen zodanig zijn geijkt dat ze veel eerder een positief valse uitslag geven dan een negatief valse.
Onlinezon AB
Rönnowsgatan 8c
252 25 Helsingborg SWEDEN
Veilig betalen met:
StripeVisa / Mastercard
Express-levering met:
DHL
Volg ons op Facebook en Instagram om onze nieuwste aanbiedingen te zien
Onlinezon AB
VAT: SE559020147001
Quicktest SverigeQuicktest FinlandQuicktest NorgeQuicktest DenmarkQuicktest Europe
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram